Koopwoning verhuren Utrecht

Een koopwoning verhuren in Utrecht doet u samen met Expats Verhuur Utrecht. De leegstandswet zorgt ervoor dat u uw te koop staande woning tijdelijk kunt verhuren. Een vergunning aanvragen kan bij de gemeente, waarna het tot 6 weken kan duren voordat u deze ontvangt.

Voordelen verhuur via leegstandswet in Utrecht

Het grote voordeel van verhuren via de leegstandswet in Utrecht is dat u dubbele lasten kunt dekken. Doordat uw woning niet leegstaat ontvangt u huurinkomsten terwijl het huis gewoon te koop blijft staan. In juli 2013 is er een versoepeling van de wet geweest, waardoor u direct een vergunning van 5 jaar kunt aanvragen. Ook mag u helemaal zelf de huurprijs bepalen en hoeft u beperkte huurbescherming te garanderen. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden: u heeft toestemming nodig van uw bank of hypotheekverstrekker en uw verzekeraar moet ingelicht worden over de verhuur.

Koopwoning verhuren in Utrecht: wat doen wij?

Expats Verhuur Utrecht gaat direct actief voor u aan de slag met het zoeken van een geschikte huurder. Zo plaatsen wij uw woning op verschillende sites waar potentiele huurders zoeken, en sturen wij een woningmail rond waarin ook uw huis getoond wordt. Deze woningmail heeft vele lezers die per direct op zoek zijn naar een huurwoning. Hebben wij een huurder gevonden, dan wilt u natuurlijk weten wie u in huis haalt. Daarom screenen wij alle kandidaten uitgebreid op identiteit, kredietwaardigheid en antecedenten. Verder regelen wij een goed huurcontract en inspecties van de woning voor- en na de verhuurperiode.

Staat uw koopwoning leeg? Dit hoeft niet! Neem snel contact op met Expats Verhuur Utrecht om samen naar de mogelijkheden te kijken.