The Student Hotel, gevestigd in Barcelona, Parijs, Groningen en nu misschien ook wel Utrecht. Dit hotel is specifiek gericht op mensen die voor langere tijd onderdak nodig hebben zoals studenten of expats. Je kunt hier voor langere tijd verblijven waarbij de kamers zijn voorzien van meubels. Daarnaast worden er diverse diensten aangeboden zoals schoonmaak, fietsgebruik en fitness. Echter betaal je wel de hoofdprijs voor een kamer in dit speciale hotel.
Het hotel wilde zich voorheen al vestigen in Utrecht boven de kantoorruimte de Media Markt. Hoewel dit niet is voltooid, klinken er steeds meer kritische geluiden vanuit studentenorganisaties. Zij vinden dat het bedrijf zich moet houden aan het huurrecht, zo kan er bijvoorbeeld een grens komen van een maximale huurprijs.

In juli heeft de Utrechtse gemeenteraad een motie aangenomen die het stadsbestuur opdraagt een toekomstige Student Hotel te laten voldoen aan de regels die gelden voor huurders. Het bestuur roept nu alle steden op om het voorbeeld van Utrecht te volgen.

Bron: Indebuurt Utrecht
11-07-2018

Rate this post