De Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) hebben aan minister Kaisja Ollongren van Binnenlandse zaken, de oproep gedaan om studentenhuizen in de binnenstad te houden. Door verschillende maatregelen verdwijnen steeds meer studentenhuizen, dus studenten uit het centrum, geeft de vereniging aan. “Ze zijn steeds minder welkom.”

Volgens de voorzitter Denise van de Sant, is het onbegrijpelijk dat studenten worden geweerd. “Ze maken de stad bruisender, hebben een positief effect op de stad en maken het dynamischer.”

Volgens de NOS zouden studentenhuizen juist de leefbaarheid verpesten. Volgens buurtbewoners zit het vooral in geluidsoverlast.
Overlast door studentenhuizen moet inderdaad worden aangepakt, zegt de LkvV, maar alle studentenhuisvesting tegengaan onder het motto ‘leefbaarheid’, is niet de oplossing. “Wij roepen op de studentenhuizen in de binnenstad te behouden en uit te breiden, zodat de stad ongedeeld blijft. Studenten mogen niet de passanten of vreemdelingen van buiten zijn in hun eigen studentenstad, maar moeten wonen in de stad bij een lokale visboer en de bakker om de hoek.”

Bron: RTV Utrecht
10 november 2020

Rate this post