In Lopik worden kleinere woningen voor jongeren, ouderen en éénpersoons-huishoudens gebouwd in de hoop dat er meer doorstroom zal komen.
De woningen die bedoeld zijn voor jongeren moeten ook echt beschikbaar komen voor deze doelgroep. Dit was deze week het de tendens in de gemeenteraad bij het vaststellen van de Woonvisie. “Er moeten er juist woningen komen die specifiek voor starters zijn en juist geen eengezinswoningen wat daar zijn er genoeg van” aldus wethouder Gerrit Spelt.
Om Het scheefwonen (het wonen in een te goedkoop huis in verhouding met tot het inkomen) moet worden aangepakt. Voor deze doelgroep moeten er meer passende woningen beschikbaar komen, volgens wethouder Spelt.

De doorstroom op de woningmarkt in de gemeente Lopsik is nu moeilijk. Hierdoor kunnen starters en gezinnen slecht een passende woning vinden. Binnenkort begint de bouw van 40 sociale huurwoningen aan het Lentehof. Deze woningen zijn levensloopbestendig. Verder wordt er druk gebouwd in Uitweg en het centrum van Lopik.
De gemeente willigt een wens in van de PvdA voor meer huurwoningen in het middensegment, een motie die de rest van de raad steunt. Vooral onder ouderen is behoefte aan woningen met een huurprijs tussen 700 en 1.000 euro.

Bron: AD
09-02-2018

Rate this post